אז מהו תקן שיפוע מרפסת מקורה ומהו התקן במרפסת שמש? מהו השיפוע המינימלי ומהו המקסימלי? הבינו את התקן, מה צריך לעשות וכמובן איך בודקים שיפוע במרפסת בעצמכם.
מהו תקן שיפוע במרפסת מקורה?
תקן שיפוע ברצפת מרפסת מקורה הוא בין 0.4% ולבין 0.8% במצב המקסימלי, זה נתון נמוך באופן משמעותי מתקן שיפוע במרפסות השמש שנקבע על פי תקן מספר 1555 ועדכני לשנת 2024 (החל משנת 2012).
מה תקן שיפוע במרפסת שמש?
השיפוע המינימלי על פי תקן שיפוע במרפסת שמש (מרפסת רגילה) הוא כ-1% שיפוע. אם זאת, החוק אינו מחייב קבלן לבצע שיפוע מקסימלי ולעמוד בטווח מסוים, אלא רק מינימלי, לכן ניתן לראות שיפועים גם של 4 ו-5%. הנתונים על פי תקן ישראלי 1752 הנוגע לשיפוע מינימלי במרפסת שמש חשופה.
איך עושים בדיקת שיפוע מרפסת
הדרך הנכונה לבצע בדיקת שיפוע במרפסת היא באמצעות פלס דיגיטלי, אשר נותן לנו את התוצאה של השיפוע באחוזים. איך בדיוק? מניחים את התחלת הפלס על תחילתו של שיפוע קו הביוב ועל פי הקווים האלכסוניים שיוצאים מהניקוז לכיוון המרפסת ועל פי זה נקבל את התוצאה המדוייקת. רצוי להשתמש בפלס בגודל של 2 מטרים, אבל אם אין מספיק מקום, אפשר עם פלס בגודל 1.20, 80 וכן הלאה.
מה עושים כאשר השיפוע פחות מהמינימום?
אז אחרי שהבנתם מהו התקן ואיך מודדים, אפשר לדרוש מהקבלן לבצע בעבורכם את התיקון כי אינו עמד בתקן. תחילה, תצטרכו אישור של בדק בית על שיפוע לקוי במרפסת ולאחר מכן, להעביר בקשה אל הקבלן. ברוב המקרים הקבלנים לא יסרבו לבצע תיקונים, כי הם יודעים שהם ה"אשמים" ואין להם רצון להיכנס לפרוצדורה משפטית. אם אתם רוצים לדעת מה צריך לעשות בפועל - זה לפרק חלק מהריצוף במרפסת ולהתקין חדש כאשר יש מינימום שיפוע בריצוף אל כיוון הניקוז. זאת עשויה להיות עבודה של 2 - 3 ימים בערך.
מה אנחנו היינו עושים?
אם אתם שואלים אותנו, כאשר אנחנו עוסקים בשיפוצים, תקנים ומידע רב בתחום, אז זאת דעתנו בנושא: אם באמת יש בעיה של שיפוע והמים אינם יורדים לכיון הניקוז - כן, היינו מערבים את הקבלן שייתקן את הבעיה, אם אין בעיה מורגשת והניקוז תקין. זה לא נורא ולא היינו עושים דבר בנושא.