משפצים? תחסכו!

השאירו פרטים ומייד נחזור אליכם עם 3 הצעות מחיר משתלמות במיוחד!

יציקת כלונסאות

מתחת תוכלו לקרוא מהם כלונסאות, אילו סוגים קיימים, כמה עולה יציקת כלונסאות, מהם תנאי הסף הדרושים לצורך העבודה וגם איך תוכלו לאתר קבלן בנייה תוך זמן קצר ובחינם.

מה הפירוש של כלונסאות?

כלונסאות עשויות ממוטות ברזל ארוכים שמהווים תמיכה לצורך בניית מבנה. לאחר החדרת הכלונסאות לאדמה, קבלן הבנייה ופועליו יוצקים לתוך הכלונסאות בטון ומדובר בפעולה מקדימה לבניית מבנה.

 

מטרת יציקת הכלונסאות היא לאפשר משטח עבודה יציב וקרקע בטוחה בעבור בניית מבנים שונים הכוללים: בניית בתים פרטיים, בניינים, מפעלים ומוסדות ומדובר בתהליך שהינו בגדר החובה.

 

כלונסאות מוכנות לאחר יציקת הבטון

אילו סוגי כלונסאות קיימים?

לפני שמבצעים יציקת כולנסאות, כדאי לדעת שקיימים 3 סוגים שונים:
  • כלונסאות דיפון - כלונסאות דיפון מיועדים לתמיכה עבור אזורים חפירה גדולים המיועדים לבניית חניונים תת קרקעיים, מנהרות וכדומה. מדובר בכלונס חזק שמטרתו למנוע התדרדרות של האדמה הסמוכה אל תוך בור החפירה.
     
  • כלונסאות קצה - כלונס קצה מיועד לאדמות לא יציבות והוא מוחדר עד לקטע בו האדמה הופכת ליבשה וקשה כדי לתת תמיכה מיטבית. לאחר החדרת הכלונס ע"י פטיש מיוחד, יהיה על פועלי הבניין ליצוק את הבטון בשילוב פלדה.
     
  • כלונס צף - מדובר על כלונסאות המתאימות למבנים קטנים. כלונס צף נקרא גם "כלונס חיכוך" היות והוא אינו במגע ישיר עם שכבת האדמה הקשה אלא נתמך בשכבת האדמה הרכה שבמגע עם שטח האדמה הקשה. השימוש בכלונס צף יתבצע במקרים בהם אין אפשרות לקדוח לעומק האדמה.

 

סוג כלונסאות באילו מקרים מתאים?
כלונסאות דיפון אזורי בנייה גדולים
כלונסאות קצה אדמות לא יציבות
כלונס צף מבנים קטנים

מהו מחיר ליציקת כלונסאות?

מחיר יציקת כלונסאות מתחלק לשניים: מחיר ליציקת הכלונסאות באדמה הנע בין 450 - 750 למ"ר ועלות של כ - 6,000 ש"ח ליום עבור שכירות כלי העבודה ופעולת הקדיחה עצמה. המחירים שצויינו אינם כוללים מע"מ.

 

מחיר ממוצע ליציקת כלונסאות

מחיר ממוצע ליציקת כלונסאות : 600 ₪

טווח מחיר גבוה 750 ₪

טווח מחיר נמוך 450 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש ינואר בשנת 2025.

מה אומר תקן כלונסאות?

תקן כלונסאות קובע את צורת החישוב של העומס המקסימלי שניתן על הכלונס. החישוב מתחלק לשניים: הסיבולת המקסימלית לחיכוך הכלונס עם הקרקע וסיבולת הקצה המקסימלית של הכלונס בשלמותו. מדובר בחישובים המבוססים על נוסחאות עתיקות ימים שמשמשות הנדסאי בניין גם כיום.

 

צורת החישוב לאיזו כלונס מתאים?
חישוב סיבולת לחיכוך כלונס צף
חישוב סיבולת קצה  כלונסאות קצה

אישורי בנייה ליציקת כלונסאות

כמו בכל פרויקט בנייה, על קבלן השלד והבנייה להחזיק בהיתר בנייה שאותו מקבלים מהועדה המקומית האחראית על תכנון ובנייה. במקרה של יציקת כלונסאות לבית פרטי יש צורך גם באישורים נוספים:

  • אישור מקונסטרוקטור - הקונסטרוקטור הוא מי שקובע באיזה סוג בטון הפועלים ישתמשו, בהתאם לסוג האדמה ובהתאם למשקל המבנה שצפוי לקום על הכלונסאות. הוא זה שבונה תוכנית כלונסאות לצורך היציקה.
     
  • אישורי קדיחה - על אחראי הפרוייקט להשיג אישור מטעם העירייה כדי לודא שבביצוע הקדיחה, לא נגרם נזק לקווי ביוב או תשתיות חשמל. לאחר קבלת האישור ניתן להתחיל בקידוח וליציקת הכלונסאות. חשוב להבהיר - על קבלן הבנייה להחזיק בביטוח המבטח אותו במקרים בהם נגרם נזק לתשתיות בגלל עבודת הקידוח שביצע. הימצאות הביטוח מאפשרת לקבלן לתקן את הנזקים ולהמשיך בעבודת הקידוח הדרושה.

השיגו קבלן ליציקת כלונסאות דרך טופ שיפוצים

יציקת כלונסאות היא עבודה הדורשת נסיון רחב ועבודה מקצועית, שכן - מדובר ביסודות השלד של הבניין שלכם. פורטל טופ שיפוצים מודע לגובה החשיבות בביצוע עבודה שכזו ולכן דעו כי תוכלו להשאיר פרטים בקובץ מתחת ולקבל מאיתנו בחינם עד 3 קבלני בניין מקצועיים ומוסמכי.

 

ביניהם תוכלו לברר מחירי יציקת כלונסאות עוד בשיחת הטלפון וכך לבחור בהצעה המשתלמת ביותר עבורכם, מבלי להתפשר על איכות העבודה.

 

בצעו השוואת מחירים מהירה!
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
או בטלפון: 077-6052900

מהם שלבי יציקת כלונסאות לבית פרטי?

מתחת נציג את השלבים ליציקת כלונסאות:

  1. יישור של שטח האדמה - הפועלים יחלו לשטח את אדמת האזור בעזרת מכבש כדי לאפשר את פעולת היציקה של הכולנסאות.
     
  2.  קידוח - כעת יהיה על קבלן הבנייה לקדוח חורים באדמה בעזרת מקדח מיקרופייל. אם מדובר באדומה סלעית קשה לקידוח, הוא יקדח בה עם מקדחת יהלום שנחשבת חזקה יותר. מספר הקידוחים יהיו לפי גובה המבנה שצפוי לקום וזאת לפי החלטה של קונסטרוקטור. ככל שמדובר במבנה גבוה יותר, כך פעולות הקידוח יהיו עמוקות יותר באדמה.
     
  3. יציקת כלונסאות - במידה ולא נתגלו בעיות כמו הימצאות מי תהום או סלעים מורכבים, קבלן הבנייה עם פועליו ישחילו את מוטות הכלונסאות לאורך הבורות שחצבו ולאחר מכן יצקו בטון לתוך המוטות. עומק החפירה תלוי בסוג המבנה שעתיד לקום: במידה ומדובר על בית פרטי - עומק החפירה עשוי להגיע ל - 6 מ"ר, בעוד שאם מדובר בבניין רב קומות - עומק החפירה יהיה עד 16 מ"ר בתוך האדמה ויותר. 
     
  4. בדיקת הבטון - לאחר יציקת הכלונסאות בבטון, יהיה נציג מטעם חברה לבדיקת בטון לאסוף דוגמית של הבטון לצורך בדיקתו במעבדה. מטרת הבדיקה היא לאשר שמדובר באיכות בטון תקינה ושהקרקע מוכנה לבנייה. לאחר שבדיקת הבטון יצאה תקינה, ניתן להתחיל במהלך בניית הבית או הבניין או החנות.