מחפש אחר קבלן?

מיטב הקבלנים לשירותכם, השאירו פרטים וקבלו במהירות עד שלוש הצעות מחיר!

בניית בית פרטי

רכשתם שטח? רוצים לבנות בית? בעזרתנו אתם יכולים ואפילו לצאת מכך בזול! בדף הבא נסביר לכם שלב אחר שלב כיצד לבנות בית פרטי הכולל את כל המפרט הטכני הדרוש, במקביל תוכלו להזמין את כל אחד מנותני השירות הדרושים לעבודה דרך טופ שיפוצים ולקבל הצעות משתלמות במיוחד!

רגע! מהי עלות בניית בית פרטי עד מפתח?

עלות בניית בית פרטי עד מפתח נעה בין 4,500 - 6,000 ש"ח למטר. כאשר אלו המחירים בממוצע למ"ר בעת בניית בית פרטי 100 מ"ר [ ככל שגודלו גדל, כך גם המחיר למ"ר יורד ]. מדובר על בנייה סטנדרטית המחירים אינם כוללים מע"מ. תוכלו לקבל אינדיקציה נוספת למחירים באמצעות המחשבון או בעזרת מחירון עלויות בניה שלנו.

מחיר ממוצע למ"ר בנייה

מחיר ממוצע למ"ר בנייה: 5250 ₪

טווח מחיר גבוה 6000 ₪

טווח מחיר נמוך 4500 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש ינואר בשנת 2025.

הקדמה: מתחילים את התהליך בצורה נכונה וגם חוסכים

אם הנכם כאן ככל הנראה שיש שטח בבעלותכם ואתם מתכננים לבנות עליו בית פרטי עם מפלס אחד או יותר, לפני שאנחנו מתחילים לפרט על השלבים אנו רוצים להסביר כי ישנם לא מעט אפשרויות בנייה, זה מתחיל בעץ (שאינו נפוץ בארצנו), אלומיניום אשר לא כלכך מומלץ, בנייה רגילה בבטון ויש גם בנייה קלה אשר זולה משמעותית אך פחות עמידה, ראשית החליטו באיזה "מסלול" אתם בוחרים לפני שתתקדמו. בכל אופן כל הטיפים, המפרטים והתוכניות הבאות המפורטות שלב אחר שלב הן בעבור בניית בית רגיל עשוי בטון כפי שאנו מכירים בישראל, נלווה אתכם מחתימת החוזה ועד לקבלת המפתח, יאללה - מתחילים!

בונים בית

השלב הראשון: בדיקת תקציב וקבלת הצעות מחיר לבנייה

לפני שאתם מתחילים "להתפזר" בדקו מהו התקציב המקסימלי שלכם, בדקו נכונות לקבלת משכנתא מהבנק ועד איזה סכום היא וכעת התחילו ליצור קשר עם קבלני שיפוץ העוסקים בתחום לצורך קבלת הצעות מחיר, כמובן שתוכלו לעשות זאת דרך טופ שיפוצים ולקבל עד שלוש הצעות במהירות, אך אינכם חייבים - מוזמנים לפנות אל כל גורם שאתם רואים לנכון.

 

כעת, קיבלתם הצעת מחיר לבניית הבית והיא קצת גבוה ועוברת את התקציב שלכם? נסו להקטין את גודל הבית, אם הוא היה 160 מ"ר נסו להוריד אותו לגודל של 100 מ"ר ולראות מהו ההפרש שנחסכך לכם, בנוסף אם בתכנון המקורי שלכם היה בניית יחידת דיור חיצונית במקביל לבניית הבית, ניתן לוותר עליה ולעשות זאת בהמשך הדרך אחרי שתסיימו לבנות.

השלב השני: סיכום מול קבלן לבניית הבית וחוזה

יופי! התקדמתם לשלב הבא, ככל הנראה שאתם עומדים בתקציב ויכולים להתקדם קדימה לשלב הבא, אז כן הדרך יכולה להתפצל לשני חלקים, אפשר להתנהל מול קבלן בניין שינהל את התהליך מא' ועד ת' ואפשר לפרק זאת ולהיות מעין מפקחים אשר אחראים להביא את הקבלנים השונים, את בעלי המקצוע וכל הדרוש על מנת שהתהליך יתבצע באופן שלם, כמובן שדרך א' יקרה יותר אך אם אתם מתכננים לבנות בית פרטי בזול האפשרות השניה היא בדיוק בשבילכם, היא תיקח קצת יותר זמן אך אתם תהיו מעורבים בכל שלב ושלב ותוכלו לשלוט בתקציב המזומנים ובמהירות תהליך ההתקדמות וכמובן לדעת שהכל נעשה על הצד הטוב ביותר.

 

כעת נותר לכם לחתום מול קבלן: ראשית כדאי לבדוק שאכן הקבלן רשום בפנקס הקבלנים. כעת: כאשר אתם בוחרים בקבלן ביצוע שעושה הכל יש להחתים אותו על חוזה אשר מכיל בתוכו את כלל העבודה, תשלום על פי התקדמות בעבודה, מקדמות והחשוב ביותר חריגה בתשלום או בזמנים, מה זה אומר? אם הקבלן חורג בזמן בניית הבית הוא צריך לשלם קנס. במקביל לכך לקבלן יש גם זכויות ויש באפשרותו לחרוג עד 5% מהתקציב המתוכנן מראש (וזה קורה הרבה) כאן תוכלו להכיר טוב יותר את נושא תנאי התשלום, וכאן תקבלו מידע נוסף על חוזה שיפוצים עם קבלן וראו דוגמה ועוד אינפורמציה.

תוכניות עבודה

השלב השלישי: תכנון קפדני, תוכניות ושלבי הביצוע

אחרי שיש הסכם חתום והקבלן קיבל את המקדמה שלו אפשר להתחיל לתכנן את שלבי הבניה, להוציא את התוכניות וקדימה לעבודה! חשוב מאוד שהתוכניות יעברו בדיקה לא רק של אדריכל אל גם של מהנדס על מנת שיהיו בטוחות במאת האחוזים, בנייה שאינה נכונה יכולה לגרור עלויות נוספות בהמשך הדרך ואף אסון, אל תחסכו בנושא והזמינו חוות דעת שניה של מהנדס בנייה.

 

כמו כן, יש לתכנן זמנים, כל אחד הרי רוצה לדעת כמה זמן לוקח לבנות בית פרטי? אם מדובר על קומה אחת אז משך הבניה של בית בגודל של 150 מ"ר הוא בין עשרה חודשים עד לשנה וחצי, תלוי בקצב ההתקדמות, בניית מפלס נוסף תכפיל את זמני העבודה. בנוסף, אם כבר מדברים על זמני עבודה - רצוי לבחור בשיטה המתאימה לכם, קלאסית, קלה או בניה טרומית לבית פרטי.

השלב הרביעי: יאללה מתחילים בניית בית!

בתהליך הראשון של בניית בית - מתחילים לחפור ולבסס את יסודות הבית הרי הם "שלד" הבית, בשלב הזה מתערב לו קבלן שלד אשר תפקידו הוא לחפור וליצוק בטון הכולל לוחות ברזל חזקים בצורת רשת שהם בסיס הבית הפרטי שלכם, במידה ויש גם מרתף חופרים עמוק יותר ויוצקים בטון בצורה שונה על מנת להשאיר חלל שישמש כמרתף, העבודה הזו חשוב מאוד ולוקחת לא מעט זמן כאשר יש לייבש את הבטון כמה ימים וליצוק עליו שוב ושוב, תהליך בניית שלד עורך בסביבות חודש בתנאי מזג אוויר טובים. אחרי שיש לנו שלד לבית פרטי ממשיכים ביציקות קורות ועמודים אשר עשוים מבטון מזויין והן מיועדות בעבור תמיכה לבלוקים, אליהם כבר נספר בשלבים הבאים.

השלב החמישי: המפרט הטכני של הבית (תשתיות)

בין בטון לבלוקים אשר מתחילים ליצור לנו את המראה המוכר של בית, כעת מתחילים לבנות את הצינורות והתשתיות של המים, הביוב, חשמל, גז וקווי טלפון, תהליך זה קורה תוך כדי התקדמות בניית הבית כאשר בונים בלוקים ויוצקים בטון כאשר השרשורים נמצאים כבר בתוכו, תשתיות המים שעוברות מתחת לבית כבר ממוקמות ועליהן יוצקים עוד שכבת בטון, אגב שלב זה רלוונטי גם לאלו אשר רוצים לבצע הרחבת בית (לא בבנייה קלה).

השלב השישי: ריצוף, שפכטל, טיח ואריחים

השלב הזה הוא אחד לפני האחרון בתהליך בניית בית, כאן נכנס לפעולה קבלן עד מפתח אשר מתחיל את התהליך שמסיים את הבנייה המקצועית של ביתכם, מתחילים לרצף, לעשות טיח על גבי הקירות ואפילו שפכטל ובזה הרגע אריחי האמבטיה והכלים הסניטרים מונחים, האמבטיות ובדיקות של זרם, ארונות חשמל, מים וביוב נכנסות לפעולה, אתם ממש לקראת הסוף, הגיע הזמן להוסיף חלונות, דלתות פנים וחוץ בתריסים.

ריצוף הבית

השלב האחרון: הזמינו את קבלן הגמר - אנחנו סיימנו!

עבודות גבס, צבע, שיוף, ניקיון ותאורה בסיסית כל אלו מתחילים לתת לנו תחושה שסיימנו וממש עוד מעט אנו נכנסים לבית החדש שלנו וזה בהחלט נכון, כאשר קבלן גמר מתחיל ליישר את הקירות ולעבוד על מראה הדקוטיבי של הבית הכולל גימורים אחרונים, תיקוני צבע וריצוף, חיפוי קירות באמצעות שפכטל, צביעת כלל החדרים כולל תקרות, כל אלו השלבים האחרונים והפשוטים ביותר, לנו נותר לומר לכם רק תתחדשו!