שיפוץ דירת שיכון
גרים בבניין רכבת ישן? קראו על הצורך בשיפוץ דירת שיכון, כמה זה עולה, מהם היתרונות לצד החסרונות, איך תוכלו לחסוך בעלות הכוללת של השיפוץ וגם איך תוכלו לאתר שיפוצניק הגון ומנוסה דרך פורטל טופ שיפוצים.
מדוע יש צורך בשיפוץ דירת שיכון?
כיום כידוע לכם, רוב הדירות הנמצאות באזורי שיכון נחשבות לישנות מאוד, לא בטוחות ומוזנחות. ברוב המקרים מדובר על מבנים מימי קום המדינה או מעט אחרי, שמטרתם העיקרית היתה לאכלס עולים חדשים ממגוון ארצות. סוג הבנייה שמאפיין דירות בשיכון הוא טוּרִי, המכונה גם - מבנה רכבת. מבנה רכבת הוא בניין עם מספר כניסות ובד"כ הדירות שהוא מכיל הינן קטנות וצמודות מאוד אחת לשניה.
מטרת שיפוץ דירת שיכון ישנה היא בראש ובראשונה - להפוך אותה ראוייה למגורים ואפשר גם על הדרך לשדרג את המראה הבסיסי שלה ע"י יישום שיטות עיצוב שונות הניתנות במסגרת השיפוץ, כמו החלפת ריצוף, שיפוץ חדר אמבטיה ועוד.
מה לגבי שיפוץ דירת עמידר?
כיום לא מעט דירות מאלו שהצגנו למעלה הן בבעלות חברת עמידר, שלא תמיד זמינה לדיירים המתגוררים בנכס כאשר מתעוררת בעיה בתקינות שלו, מה שאומר שהאופציה היחידה שנותרת היא לדאוג באופן פרטי לשיפוץ דירת עמידר בעצמכם.
במידה ואינכם מעוניינים (ובצדק) - להשקיע כסף רב בשיפוץ דירת עמידר, תוכלו לקרוא על דרכים לבצע את השיפוץ בתקציב מוגבל.
יתרונות וחסרונות בשיפוץ דירת שיכון
מתחת נציג כמה מהיתרונות לצד החסרונות בתהליך שיפוץ דירת שיכון:
- יתרונות בשיפוץ דירת שיכון - תיקון ליקויים חמורים וקלים כאחד, שידרוג מראה הדירה הישנה וגם תכנון מחודש בעבור שטחי הדירה כך שיהיו מנוצלים בצורה מקסימלית.
- חסרונות בשיפוץ דירת שיכון - המחיר היקר לשיפוץ דירות שיכון, שנגזר מכך שמדובר בדירות ישנות, שבד"כ זקוקות לעבודה היקפית שעלותה יקרה יותר. זאת בהשוואה לעבודה בנכס במצב טוב יחסית, המצריך חיזוק ושיפוץ נקודתי.
מה המחיר לשיפוץ דירת עמידר?
מחיר שיפוץ דירה ישנה של עמידר או כזו בבעלות פרטית, נע בין 1,500 - 2,500 ש"ח למטר וזה יכלול עבודות צנרת, חשמל, צביעה ופירוק ריצוף והדבקה של ריצוף חדש.
מחיר שיפוץ דירת עמידר בממוצע: 2000 ₪
טווח מחיר גבוה 2500 ₪
טווח מחיר נמוך 1500 ₪
כיצד ניתן להוזיל שיפוץ דירת עמידר?
אז במידה והדירה שתרצו לשפץ אינה בבעלותכם - כמו כשמדובר על שיפוץ דירת עמידר, בטח תרצו לדעת כיצד תוכלו לשפר את מצבה הנוכחי במחיר כמה שיותר זול, לא? מתחת נציג כמה נקודות חשובות שיסייעו לכם לחסוך בעלויות מול קבלן השיפוצים:
- חיפוי - במידה והרצפה עקומה ושבורה דעו שאין צורך בהסרת הריצוף הקיים. במקום זה, קבלן השיפוץ יוכל להדביק חיפוי מעל הריצוף הפגום ובכך תחסכו בעלויות פירוק הריצוף הקיים וריצוף של הדירה מאפס.
- צביעה - אחד ההיבטים שמבדילים דירת שיכון ישנה אל דירה חדשה ורעננה היא עבודת הצביעה. צביעת דירה אינה נחשבת ליקרה כל כך ויחד עם זאת, היא מעניקה נראות מחודשת לגמרי לחלל הבית - ישן ככל שיהיה.
- תיקון קוסמטי - במידה ויש חלקים ספיציפיים הגורמים לדירה להיראות ישנה ומוזנחת, כמו: קירות מתקלפים, דלת פנים שבורה או מקושקשת, כיור ישן וסדוק או אמבטיה שהצהיבה, תוכלו לבקש מהקבלן שיבצע שיפוץ קוסמטי באופן נקודתי: עבור קיר מתקלף - צביעה מחודשת/ הדבקת טפט, דלת שבורה או מקושקשת - להחליף לדלת חדשה, כיור ישן - להחליף לחדש, אמבטיה מצהיבה - להלביש עליה אמבטיה חדשה.
- השוו מחירים - אז אם לא ידעתם, אחת מהדרכים המומלצות לחסוך בעלויות שיפוץ דירת עמידר, היא לא אחרת מאשר להשוות בין מספר קבלני שיפוץ, שכן - יש לא מעט פרמטרים משתנים שכל קבלן מתמחר מעט אחרת. השאירו פרטים בטופס מתחת וקבלו בחינם - עד 3 קבלני שיפוץ מומלצים באזורכם, ביניהם תוכלו לברר עוד בטלפון על מחירי שיפוץ דירת שיכון וכך לבחור בהצעה הזולה ביותר עבורכם, מבלי להתפשר על האיכות שלה!
שיפוץ דירת עמידר - רק עם הסכם עבודה
בין אם בחרתם בשיפוץ דירת שיכון שבבעלותכם ובין אם מדובר בדירה בבעלות עמידר, חשוב שקבלן השיפוצים ואתם תחתמו על הסכם עבודה, בו מפורט על היקף השיפוץ, על העבודות הצפויות, העלויות וכמובן - מה בגדר אחריות הקבלן לאחר תום השיפוץ.
אגב, אל תשכחו לוודא מול הקבלן שהוא דואג לבטח את העובדים שלו במהלך השיפוץ. בלי קשר, צוות פורטל טופ שיפוצים ממליץ לכם לרכוש ביטוח צד ג', לכל מקרה שלא יהיה.
כמה דברים חשובים לגבי שיפוץ דירת שיכון
הנה כמה דברים לסיכום שחשוב לקחת בחשבון בכל הקשור בשיפוץ דירת שיכון:
- עשו בעצמכם - אז במידה ויש לכם כישורים טכנים ואומנותיים, תוכלו לנסות להוזיל עלויות על שיפוץ הדירה. צפו בכמה מקטעי הוידאו שהעלאנו לפורטל ולמדו כיצד לבצע חלק מעבודות השיפוץ בעצמכם.
- ביטוח - כפי שכבר הבהרנו בפסקה מעל, עליכם לדאוג לביטוח צד ג' כך שבמידה והקבלן שיקר ולא דאג לכסות את העובדים שלו והם נפצעו, שתהיו חסינים בפני תביעות מצד עובדיו.
- ארנונה - דעו שבמידה ומדובר על היקף שיפוץ נרחב בדירה ואתם מצדכם צריכים להתגורר במקום אחר עד לתום השיפוץ - אינכם מחוייבים בתשלום דמי ארנונה.
- חוזה עבודה - בין אם מדובר על שיפוץ דירת שיכון, שיפוץ דירה בבניין רכבת או דירת עמידר - אין להסתפק בהסכם הנעשה בעל פה מול קבלן השיפוץ. יש הרבה חאפרים בתחום שיכולים לנצל את תמימותכם. חוזה עבודה נועד לשקף לכם ולקבלן כאחד את כל התהליכים הצפויים ועלותם וכמו כן מידע על עבודות שמכוסות בביטוח מצד הקבלן.
- צורת התשלום - כדי לאפשר עבודה פרקטית וכזו שתעמוד בזמנים, נמליץ לכם לחלק את סכום העבודה כולה ל - 2, כאשר בתחילת העבודה אתם מעבירים לקבלן חלק אחד ואת היתרה בתום העבודה - לאחר שוידאתם שהכל בוצע כמתוכנן. פעולה זו תעודד את הקבלן ופועליו לפעול בהתאם ללו"ז שהצבתם מלכתחילה ולא להתרברב.