מחפש אחר קבלן?

מיטב הקבלנים לשירותכם, השאירו פרטים וקבלו במהירות עד שלוש הצעות מחיר!

חיזוק מבנים

חיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה? כמה זה עולה? איך עושים זאת ומה אומר חוק המקרקעין על כך? כל המידע על חיזוק מבנים קיימים תמצאו בהמשך העמוד!

מהו מחיר חיזוק מבנה קיים?

כאשר מדובר על מחיר חיזוק מבנה, המחיר נע ומשתנה בהתאם לסוג המבנה (בית קרקע או בניין). ניתן לתת הערכת מחיר בעבור דברים "גסים" כמו למשל חיזוק עמודי בניין, שם מחיר חיזוק עמוד נע בין 1,500 - 2,200 ש"ח. מה שנותן לנו מחיר ממוצע של 1,850 ש"ח לחיזוק עמוד. ישנם עוד המון פרמטרים ומשתנים שרק לאחר בדיקה בשטח יהיה ניתן לקבל הערכת מחיר לצורך חיזוק מבנה קיים.


מחיר חיזוק עמוד בניין בממוצע

מחיר חיזוק עמוד בניין בממוצע: 1850 ₪

טווח מחיר גבוה 2200 ₪

טווח מחיר נמוך 1500 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש נובמבר בשנת 2024.

חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה

ישראל נמצאת על השבר הסורי-אפריקאי ובעלת היסטוריה ארוכת שנים של רעידות אדמה. לכן, פרויקטים רבים בדמות תמ"א 38 מתרחשים במהלך השנים למטרת חיזוק מבנים ובמטרה לצמצום נזקים אשר עשוים להיגרם בגלל רעידות אדמה. כמו כן, ניתן לבצע חיזוק מבנים לרעידות אדמה באופן פרטני ולא דרך תמ"א 38. כאשר יוצרים קשר עם קבלן בניין העוסק בחיזוק מבנים ישנים וקיימים ומחזק אותם מפני רעידות אדמה.
 

חיזוק מבנים

סיבות נוספות לחיזוק מבנים

מעבר לחיזוק מבנים מפני רעידת אדמה, יש עוד סיבות שנעשה חיזוק למבנה קיים, אלו הסיבות הנפוצות ביותר:

  • אינו עומד בהגדרה לפרויקט תמ"א 38: בדרך כלל מי שמקבל אישור על תמ"א 38 יהיו מבנים שנבנו לפני 1980, אם אתם לא עומדים בהגדרה או אינכם מעוניינים לחכות עד ש"תורכם" יגיע - תוכלו לבצע חיזוק מבנים באופן עצמאי.
     
  • עקב הוספת קומה נוספת למבנה: לאחר בניית קומה נוספת במבנה קיים, לעיתים יש צורך בעיבוי וחיזוק המבנה - כמובן שנושא החיזוק יהיה לפני הוספת הקומה הנוספת וזאת בהתאם לדרישות של המהנדס אשר מאשר את הבנייה.
     
  • כחלק מתהליך שיקום מבנים: אם כבר עושים עבודת שיקום (אשר כוללת חידוש חזית, נראות, צבע, חיזוק תקרה ואף מרפסות), אפשר לראות כי נושא חיזוק מבנה ישן יכנס כחלק מתהליך שיקום המבנה.
     
  • למטרת שימור מבנים ישנים: מבנים היסטורים ומבנים ישנים אשר לא רוצים לשנות את נראותכם כלל, יקבלו בדיקה תקופתית וכן, במידת הצורך חיזוק אשר לרוב אינו נראה לעין.
     
  • לאחר שינוי במבנה: הוספת פתח חדש למבנה? הסרת עמוד תמיכה? שינוי משקל, תוספות או החסרות במבנה מצריכים אישור מהנדס וחלק מהדברים אשר נבדקים הוא האם צריך חיזוק למבנה הקיים לאחר השינוי שעתיד להתבצע.
     

חיזוק יסודות מבנה ישן

מה זה חיזוק מבנים עם סיבי פחם?

אחד מהפתרונות היעילים ביותר לחיזוק מבנים הוא שימוש בסיבי פחם (מעין רצועות המולבשות על המנה באזורים בהם צריך חיזוק), סיבי פחם בעלי גמישות גבוה והם חזקים מפלדה! הם בעובי דק מאוד וללא תוספת משקל משמעותית או נפח למבנה. הם ניתנים להתקנה מהירה יחסית לשאר פתרונות חיזוק המבנים ויעילים מאוד גם במקומות בהם החיזוק קשה לביצוע (בעלי גמישות). 
 

חיזוק מבנה עם סיבי פחם

שיטות נוספות לחיזוק המבנה

מעבר לשימוש בסיבי פחם, יש עוד שיטות המסייעות ולמטרת חיזוק מבנה מפני רעידות אדמה ובכלל - כחיזוק למבנה ישן:

  • עיבוי עמודי הבניין: אחד מהשיטות הנפוצות לחיזוק בניין היא עיבוי של עמודי הבניין, למעשה יוצרים שכבה נוספת של בטון בתוספת של פלדה סביב עמודי הבניין הקיימים, במטרה לחזק ולשמר את היסודות לטווח ארוך.
     
  • הוספת חדרי ממ"ד: חדרי ממ"ד מוצבים אחד על גבי השני, מה שיוצר למעשה תוספת בנייה שכל מטרתה היא לספק יציבות נוספת לבניין ולמבנה, שיטה זו נפוצה בעיקר בבניינים אשר עוברים תמ"א 38, כמובן שניתן להזמין בניית ממ"ד גם בבית פרטי.
     
  • שימוש בבטון ופלדה: כמו שיש שימוש בסיבי פחם למטרת חיזוק, אפשר גם להשתמש בבטון או פלדה להוספת חיזוקים לכל מבנה.
     
  • הקשחת קירות: יש כמה אפשרויות להקשחה של קירות, בין אם זה הוספת ברזלים, מילוי הבלוקים בבטון או תוספת לקיר של בטון למטרת חיזוק המבנה.
     
  • החלפת יסודות ומסגרות: יסודות ישנים עשוים להחליד, להיסדק, להתפורר. באמצעות שיטות ייעודיות אשר להחליף ברזלים, למלא סדקים ולטפל במסגרות ויסודות המבנה הישן.


 

בצעו השוואת מחירים מהירה!
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
או בטלפון: 077-6052900

מה אומר חוק המקרקעין על חיזוק מבנים?

למעשה החל משנת 2005 אושר חוק המקרקעין על חיזוק מבנים אשר נקרא תמ"א 38. מה אומר החוק? החוק מאפשר לחזק מבנים ישנים שנבנו עד שנת 1980 ולהוסיף להם ממ"ד (חדר מוגן) אשר עשוי גם לשפר את עמידות המבנה כפי שהסברנו בפסקה הקודמת על שיטות חיזוק המבנה. בתמורה לכך, הקבלנים ראשיים להוסיף קומות נוספות ובכך לקבל תגמול על עבודתם.