בנייה טרומית
בנייה טרומית מבטון לצורך מגורים ובפרט בתים פרטיים ודירות מגורים נעשית עדיין בישראל ויש לה מגוון יתרונות וחסרונות, היא מתאימה גם לתעשייה וגם ללקוחות פרטיים והיתרון העיקרי שלה הוא המחירים הזולים ביותר, אם זאת יש לה גם כמה חסרונות משמעותיים, רגע לפני שאתם בוחרים להזמין, המשיכו לקרוא והחליטו האם בניה טרומית היא בשבילכם.
בניה טרומית מבטון, כל מה שצריך לדעת
בנייה טרומית הפכה בשנים האחרונות ללהיט שאין שני לו בתחום הבנייה בארץ ובעולם, והאמת - בצדק רב. בזכות פתרונות יצירתיים שהגיעו אלינו מעולם ההנדסה, הבנייה הירוקה וגם בפשטות החשיבה על החסכון הכלכלי, ניתן לבנות היום בית בתוך פרקי זמן קצרים להפליא, עם הבטחה לאיכות ולעמידות לא פחותה מזו של בית הבנוי בשיטה קונבנציונלית - אך עם חסכון כלכלי משמעותי וזירוז תהליכים שאין שני לו. אם עד לא מזמן היה נהוג להגיד כי בניה טרומית היא בעייתית בשל תנאי איטום לא הולמים ובעיות של חוסר גמישות, הרי שבעת האחרונה נעשתה עוד קפיצת דרך, וכעת ניתן לשלב בנייה טרומית מבטון וכעת כחלק מן הבנייה ניתן לצקת בטון לחיזוק המבנה - כך שאתם למעשה זוכים ליהנות מהטוב שבכל העולמות, מבלי להתפשר על שום פרט.
מה השוני במחירים של בנייה טרומית לרגילה?
כמובן שאין מספרים מוחלטים בהבדלים שבין בנייה טרומית לבנייה קונבנציונלית, אך בהחלט ניתן לקבוע כי אם לבודד כל אחד בנפרד, כמעט כל הפרמטרים שימדדו בין השתיים יכריעו מבחינת המחיר לטובת הבנייה הטרומית, בשל החסכון המשמעותי הניתן בכל אחד מהם: מספר עובדים בכוח האדם, עלויות חומרי הגלם ולמעלה מכך - תהליך הפקתם, הנחת היסודות וחיבור ה"חלקים" זה לזה בבית החדש. לכן, אין זה מן ההכרח שבית בבניה קונבנציונלית יהיה נמוך יותר מבדיקת מחירים לבנייה טרומית, מכיוון שמטבע הדברים, יש להשוות את כלל הפרמטרים זה לזה, ולא להשוות בין בית קטן וצנוע לבין בית גדול ומורכב לבנייה, מוזמנים תמיד למחירון המלא לקבלת מידע נוסף.
בנייה טרומית למגורים כמו בית פרטי ובניינים
רבים סבורים בטעות כי בנייה טרומית מתאימה בעיקר למוסדות ולבניינים ולעומת זאת אין זה המצב במקרים של בניה טרומית לבית פרטי - היות והם תעשייתיים יותר ולכן תהליכי הבנייה בהם מהירים יותר - וכך בטעות נטען כי הם גם פחות מקצועיים. אך חשוב להבין כי במיוחד בעידן בו אנו חיים כיום, חסכון כלכלי אין משמעו עוד תהליכי הפקה ירודים ואיכות חומרים נמוכה, אלא הרבה פעמים ההיפך הוא הנכון: בזכות פיתוחו של עולם התעשייה הירוקה, והמחשבה ההנדסית השמה דגש על פתרונות יצירתיים - כמו גם הפקתם של חומרי גלם ומשאבים חדשים שלא חשבו עליהם קודם, בזכות כל אלה מתאפשר תהליך רחב היקף ואיכותי לא פחות של בנייה איכותית, ולראיה יעידו עשרות הבתים הנבנים בשיטה זו מדי יום בארץ, ומאות האלפים הנבנים במקביל אליהם בעולם.
מהם החסרונות והיתרונות?
אם להמשיך את הטענה שנאמרה קודם, חשוב להבהיר כי גם במקרים של בנייה טרומית למגורים עשויים להתגלע חסרונות ומצבים שקשה לפתור אותם בדיעבד - כדוגמת "הדבקה" לא טובה של החלקים זה לזה, בחירה בחומרי גלם שאינם מתאימים לבית או לשטח, ובעיות איטום שונות. כדי להתגבר על כלל התקלות הללו חשוב מאד לבחור באיש מקצוע איכותי ואמין, כדוגמת החברות המוצעות באתר "טופ שיפוצים", וזאת בכדי להבטיח בניית בית איכותית ועמידה לאורך שנים רבות (ניתן לבצע גם הרחבת בית פרטי באמצעות בניה טרומית).
עמידות מבנה שנבנה בשיטה "טרומית" בעת רעידת אדמה
מקובל לחשוב הרבה פעמים, כי תהליכי בנייה שנעשו בעלויות זולות יותר יהיו איכותיים פחות (כפי שכבר הובהר כי זו טעות), ולכל הפחות הם אינם בטוחים כמו בנייה רגילה. אך דווקא בשל החסכון בחומרי הגלם, החל מהיסודות ועד לאחרון האלמנטים - גמישותו של המבנה כמו גם קלות המשקל המקובלת בדרך כלל בבתים מסוג זה, מבטיחה דווקא הגנה מרבית יותר מפני רעידות אדמה, ולמעשה בנייה מתועשת טרומית נחשבת לבטוחה למדי מפני פגעים מסוג זה.