טיח אקרילי
טיח אקרילי נועד על מנת לבודד (מים, חום וקור), הוא יכול להתבצע בשיטת שליכט אקרילי אשר מתומחר על פי מטר או בהתזה אשר מיועדת לשטחים גדולים ושניהם מתאימים לקירות פנים וחוץ, כיום נראה בעיקר בחללים רטובים את הטיח האקרילי באמבטיה, בחדרי שירותים ואפילו במטבח כדמוי לבנים.
עיצוב קירות פנים הבית בטיח אקרילי
עיצוב פנים זהו תחום רחב אינסופי, מידי יום ישנה המצאה חדשה או שיטה חדשה, האופנה מתעדכנת בכל רגע, בעקבותיה מגיעים טרנדיים מפתיעים. באופן כללי בעולם העיצוב כל המטרה שלו הוא לחדש ולרענן וזה חשוב לדעת מהם הטרנדים הקיימים על מנת לעצב את הבית שיהיה יפה ומלא חיים, על פני עיצוב מיושן או חסר שפה ייחודית. הטיח האקרילי אשר מיועד לעיצוב הקירות הוא ללא ספק הטרנד החם ביותר אשר נותן לקירות מראה כמו מעט טבעי אבן, נותן לקיר טקסטורה מעניינת ושובר את האחידות עם אלמנט חדש. הטקסטורה הזו, היא לרוב משולבת על קיר חיצוני ולא פנימי מאחר והיא מתאימה יותר לחיפוי חיצוני אשר מבודד גם כניסת קור, חום ומים.
טיח אקרילי טקסטורות
ישנן טקסטורות רבות שניתן ליצור מטיח אקרילי ואף לגוון אותו בצבעים שונים (לבן, אפור, אדום, שחור ואפילו צבעוני) עם הזמן מתפתחות דוגמאות חדשות אשר פותחות את האופציות עוד יותר לעיצוב הבית, ומאפשרות את ההתאמה האישית להיות יותר מדויקת עבורכם, ניתן לעשות טיח אקרילי במקלחת ובחללים רטובים כמו חדרי אמבטיה ושירותים.
שדרוג המראה עם שליכט אקרילי דמוי לבנים
מומלץ לגוון את מראה הקירות עם טיח אקרילי דמוי לבנים, זאת שיטה זולה משמעותית אשר נותנת תוצאה כמו בריקים בקירות רק במחיר מוזל יותר והיא נועדה בכדי לשבור את האחידות ולאפשר מראה יותר חדשני ומרענן בבית. שליכט אקרילי נמרח בדרך כלל על גבי קירות חיצוניים לבית, אשר נותן לו מראה חם יותר, אפשר לומר ישן מעט. זה נותן לבית אווירה אחרת, מקום יותר אישי. הפרטים הקטנים האלה הם אלה שנותנים את האיכות הזו והייחודיות לבית שלכם כך שיראה שהוא במאמת שלכם. כל פרט עיצובי מעיד על כך שנתתם לעצמכם להתבטא בבית שלכם ובעקבות כך נעים לכם להיות בו, וכמובן גם שלארח בו.
טיח אקרילי מחיר למטר רץ או קומפלט?
המחיר של טיח אקרילי נקבע לפי גודל הקיר ועל פי סוג השליכט שמבצעים וכמובן באיזה חלל, נפשט לכם את הנושא: מחיר שליכט אקרילי חיצוני לבית שלם יעלה במחיר למטר בין 60 - 80 שקלים בלבד, אך מחיר טיח אקרילי בתוך הבית לקיר בודד אחד יעלה לנו בין 120 - 150 שקלים למטר, הבנתם? המחיר עולה ככל שיש פחות משטח למטר, למעשה הכוונה היא לשירות של שיפוץ הקיר וציפוי שלו ולא רק לחומרים עצמם, בכל מצב תעדיפו שבעל מקצוע עם ידיים טובות יעשה את העבודה ולא לעשות אותה בעצמכם ועל מנת להגיע לתוצאה היפה ביותר של טיח בסוג זה.
הכנת טיח גמיש אקרילי או מינרלי
רצוי שמי שעושה את העבודה ידע בדיוק את המינונים של החומרים בערבוב שלהם וידע כיצד להניח אותם על הקיר בצורה שתתקבל הטקסטורה הגמישה והמדויקת וזו ממש אומנות בפני עצמה. כשנכנסים עמוק לתוך העולם הזה מגלים שיש בו ניואנסים. זה לא כל כך פשוט כמו שחושבים ויש הבדל גדול בין עבודת טיח איכותית לבין עבודה רשלנית, ניתן לראות זאת באופן מובהק. מאחר ומדובר בקיר החיצוני של הבית שלנו, מומלץ לוודא שאתם עובדים עם מיטב המומחים למלאכה זו ולראות שנעשה שימוש בחומרים האיכותיים ביותר, בין אם הם מינרלים, אקרילים וכן הלאה.
ממה עשוים החומר?
טיח לקיר חיצוני עשוי לרוב משכבה אחת של פריימר, שלאחר שמניחים אותה ונותנים לה להתייבש, מניחים אחרי שתי שכבות של מלט, חול וחצץ, בערבוב חומרים נוספים המקנים לו את העמידות שהוא צריך כדי לעמוד בתנאי חוץ של גשם, שמש, קור וחום. המומחיות האמתית היא לאזן את החומרים כך שהקיר אינו נסדק בקלות. ערבוב חומרי טיח זו מיומנות ליצירת איזון מושלם בחומר לאחר שמתקשה, כך שלא ייווצרו בו סדקים. הוא צריך לשמור על מידה של גמישות כך שהקיר הוא בעל תכונה "נושמת" כלומר שינויי מזג האוויר ושינויי טמפרטורות, לא פוגעים בו והוא מצליח להישאר בעל אותו מראה לאורך זמן, ניתן לברר עוד על סוגי טיח חוץ כאן.
שיפוץ קירות חיצוניים בשליכט
אם ברצונכם לשנות את מראה הקירות החיצוניים של הבית, ולצפות אותם בשליכט או בטיח אקרילי, יש כמה דברים שכדאי לוודא לפני כן. ראשית, התייעצו עם בעל מקצוע האם הקירות מתאימים לקבלת החומר הזה על גביהם. במידה ואינו מתאים בדקו אם יש צורך בשכבת פריימר או כל חומר מתאם אשר יאפשר את החיבור בין החומרים על מנת שהטיח יתפוס, או לחלופין יש צורך לגרד שכבות של חומר כדי שיהיה אפשר לשים על הקיר חומר חדש. היבט נוסף שיש להתייעץ עליו הוא כמובן הנושא העיצובי שהוא חשוב לא פחות מהעניין הטכני. כדאי להתייעץ עם מעצב או שיפוצניק מקצועי שמבין בעניין זה, איזו דוגמה של טיח או גוונים תתאים על גבי הקירות החיצוניים של הבית. אולי אפילו לעשות כמה דוגמאות קטנות כדי לקבל החלטה שלמה. החלטו עיצוביות לגבי הבית שלנו הוא לא עניין פעוט, קחו לכם את הזמן לגבש החלטה טובה, שתתאים לשפה העיצובים של הבית שלכם ותקלע באופן מדויק לטעמכם האישי.