ריצוף על גבי משטחים שונים
- ריצוף על גבי חול - מה חשוב לדעת?
- לרצף על ריצוף קיים, לפעולה זו קוראים הדבקת ריצוף
- השיטה הנוחה ביותר, ריצוף על גבי בטון
- האם ניתן לרצף על גבי יריעות ביטומניות בגג אטום?
- מה עדיף לרצף על סומסום רטוב או על חול?
- דברים שחשוב לבדוק לפני שמרצפים על גבי עץ
- ריצוף חוץ על אדמה ודשא, כך עושים זאת נכון:
- איך אפשר לרצף על מכסה בטון?
ריצוף על גבי משטחים שונים, בעמוד הבא ניתן לקבל מידע מורחב על סוגי המשטחים הנפוצים ביותר עליהם מרצפים, החל מ-חול, סומסום, בטון ואפילו על גבי יריעות ביטומניות, כמו כן נרחיב ונספר על מיקומים בהם מבצעים ריצוף וכיצד מומלץ לעשות אותם, את כלל השירותים המצויינים בעמוד ניתן גם להזמין דרך "טופ שיפוצים".
ריצוף על גבי חול - מה חשוב לדעת?
אסור בתכלית האיסור לבצע ריצוף על גבי חול רטוב, יש לאורר את החול לפחות 48 שעות לפני ביצוע העבודה על מנת שהחול יהיה יבש לחלוטין ורק אז לבצע את העבודה, בנוסף רצוי ואף מומלץ לבודד את החול באמצעות ניילון מתחת לחול עצמו (במידה ולא קיימת שכבת בטון תחתיו). החול מסייע לרצפים ליישר את הקרמיקה והמרצפות ובעצם גמיש להם יותר. כמו כן חשוב לבצע "דחיסה" של החול טרם מבצעים עליו ריצוף על מנת לקבל משטח ישר ויציב.
לרצף על ריצוף קיים, לפעולה זו קוראים הדבקת ריצוף
הדבקה עושים כאשר רוצים לחדש את נראות הבית, בדרך כלל זוהי פעולה קוסמטית ובגלל שמדובר על הדבקת ריצוף על רצפה קיימת העלות זולה יותר, כי אין צורך ליישר, לחצוב ובחומרי מילוי, אלא דבק, הריצוף עצמו ובמקרים מסויימים גם לקצר את הדלתות בשל הגובה החדש של הרצפה, כתבנו עמוד שלם על הדבקת קרמיקה על קרמיקה, שם תוכלו להשלים מידע חסר על הנושא.
השיטה הנוחה ביותר, ריצוף על גבי בטון
בטון הוא משטח נוח לעבודה, ראשית הוא מבודד ושנית הוא ישר ויציב. מה שמאפשר לבצע את עבודת הריצוף באופן קל למדי, עלות של ריצוף על בטון היא כמעט זהה להדבקה ונחשבת לבין הזולות ובפשוטות לביצוע, לעיתים אף מומלץ כאשר רוצים לרצף מחוץ לבית לעשות יציקת שביל גישה מבטון ועליו לרצף באופן קל ומהיר יותר.
האם ניתן לרצף על גבי יריעות ביטומניות בגג אטום?
כמובן, אלו אשר סובלים מבעיות אטימה בגגות ואפילו במרפסות מבצעים פירוק לריצוף, אטימה מחדש ולאחר מכן ריצוף מרפסת בשנית. אנשים אשר נמצאים בבנייה חדשה ומגדלים ראש, מבצעים את האיטום לפני הריצוף עצמו ובכך חוסכים את הבלאגן בעתיד, אז למעשה לאחר שהם אוטמים עם יריעות ביטומניות הם מרצפים על גבי הגג את הרצפה וללא חשש לבעיות רטיבות בהמשך.
מה עדיף לרצף על סומסום רטוב או על חול?
לחול יש יתרונות משלו, הוא סופח נוזלים מה ששומר על התשתית לאורך זמן רב יותר, לעומת זאת הסומסום לא סופח ובעצם גורם למים לחלחל דרכו הוא דומה מאוד לחצץ, ההגדרה של "סומסום רטוב" אינה מדוייקת הרי הוא רק לח במעט בעת היישור שלו ועבודה המקדימה לביצוע ריצוף לבית שטרם נבנה ( או כאשר דירה לאחר הצפה או התפוצצות צינור ונמצאת בתהליך שיפוץ דירה) לאחר מכן דוחסים אותו ואז ממתינים לייבוש, ממש בדומה לתהליך שעובר החול. אז לשאלה, מה עדיף? חול טוב יותר.
דברים שחשוב לבדוק לפני שמרצפים על גבי עץ
ריצוף על עץ נשמע לנו פשוט, אך הוא למעשה עץ הוא משטח נוראי לריצוף ישיר, כאשר עץ סופח נוזלים הוא מתנפח וצורתו משתנה, מה שבעתיד יכול לגרום לעלייה של הריצוף ולגרום לחוסר איזון, דבר אשר יכריח אתכם לבצע החלפת מצרפות ובעצם לאי וודאות וחוסר שקט. על כן מומלץ להסיר את העץ כמשטח, במידה ולא ניתן אז ליצור שכבת בטון דקה מעליו אשר תבודד אותו לחלוטין מן הרצפה, אם שני האפשרויות לא מתקבלות, רצוי לבצע איטום רציני טרם אתם מחליטים לרצף על עץ, אגב כל השאגה הזאת נכללת גם על אלו שרוצים לרצף על גבי גבס.
ריצוף חוץ על אדמה ודשא, כך עושים זאת נכון:
על מנת לרצף בגינה, מחוץ לבית צריך ידע מקדים, זאת לא אותה עבודה וקיימים משתנים רבים אשר עלולים להרוס את העבודה שלכם בעתיד הקרוב ממש, לכן על מנת שגשם, שורשים ותנודות אדמה לא יהרסו לכם את העבודה כליל רצוי שתעשו זאת נכון. ראשית, יריעת ניילון על גבי המשטח, מה שמבודד בין הצמחייה ולבין משטח העבודה שלכם.
כמו כן, רצוי טרם הנחת הניילון לבצע הדברה נגד עשבייה במקום במיוחד אם אתם מתכננים לרצף על אזור בו היה דשא, לאחר מכן רצוי לבצע יציקה של בטון ועל גביו לבצע הדבקת ריצוף על בטון או פשוט לעבוד באופן נוח יותר, בין אם אתם מחליטים לשלב חצץ, חול או סומסום ורק אז לרצף. בנוסף, ניתן באמצעות ביצוע אבנים משתלבות לגינה לחסוך את כלל המצעים הנ"ל ורק לבצע יישור לחול.
איך אפשר לרצף על מכסה בטון?
כאשר מרצפים בחוץ לרבות נקלעים למצב בו מכסה בטון נמצא באמצע המשטח שלנו, חשוב מאוד לא לחסום גישה לביוב ולאפשר פתיחה שלו בכל מקרה, אחרת בעת סתימה בצנרת ובמידה ותצטרכו לבצע החלפת צנרת ביוב תאלצו לשבור חלק רציני גם בעבור פתיחת הסתימה הפשוטה ביותר, לכן מבצעים כיסוי בריצוף על גבי מכסה הביוב, כאשר מתאימים את השתלבות הריצוף ככל שניתן לצורתו ועדיין לא חוסמים את אפשרות הפתיחה שלו או את החורים המיועדים לצורך הרמת המכסה עצמו.