משפצים? תחסכו!

השאירו פרטים ומייד נחזור אליכם עם 3 הצעות מחיר משתלמות במיוחד!

צביעת תקרה

זקוקים לצבעי מקצועי לצורך צביעת תקרה בבית או הדירה שלכם? בין אם נדרש לצבוע את התקרה בעקבות עובש, בלאי או רטיבות שגרמו לקילוף הצבע לאורך השנים - כדאי שתקבלו מידע מקיף בנושא וגם מושג על המחירים והעלויות ותבחנו מספר הצעות מחיר לפני שתחליטו על בעל המקצוע שאיתו תמשיכו. 

מה משפיע על המחיר של צביעת תקרה?

ישנם מספר פרמטרים אשר משפיעים על תמחור העבודה של צביעת תקרה. הכרת הפרמטרים יכולה לסייע לכם בהורדת העלויות בצורה משמעותית ומאפשרת לכם להבין כיצד מורכבת הצעת המחיר של הצבעי שיבצע את העבודה.

  • סוג הצבע בו משתמשים: המחיר של צבע סיד הוא זול יותר מאשר צבע אקרילי. בדרך כלל נהוג לצבוע את התקרה באותו חומר בו היא נצבעה במקור ולכן נדרש להבין איזה צבע יש אצלכם בדירה ולהתאים את הצבע החדש אליו.

  • גודל ושטח התקרה: כמה מ"ר נדרש לצבוע? האם מדובר בחדר בודד או בדירה שלמה? בדרך כלל בעבור צביעה של תקרה בכל הבית, ניתן לקבל הנחה משמעותית ומחיר טוב יותר פר מ"ר.

  • מצב התקרה: כמובן שתקרה חדשה הרבה יותר קל לצבוע מאשר תקרה ישנה בה צריך לבצע הסרת עובש בתקרה או לטפל בכתמי רטיבות.

צביעת תקרה

מהו מחיר צביעת תקרה?

מחיר צביעת תקרה בחדר בודד (בערך 10 מ"ר) נע בדרך כלל בין 400 ש"ח ל-600 ש"ח. המחיר כולל את הרכישה של חומרי הצבע, המברשות ושאר החומרים אשר משמשים צבעי מקצועי במסגרת עבודתו.

חשוב לציין שבמידה והתקרה מתקפלת או דורשת תיקונים של שפכטל, המחיר צפוי להתייקר בכמה מאות שקלים. תוספות כמו בונדרול או אקרינול יהיו בין 40 ש"ח - 60 ש"ח תוספת לכל חדר. כאשר מזמינים צביעת דירה קומפלט המחיר צפוי להיות נמוך יותר פר חדר בודד.

כמה עולה לצבוע תקרה בחדר בודד?

כמה עולה לצבוע תקרה בחדר בודד?: 500 ₪

טווח מחיר גבוה 600 ₪

טווח מחיר נמוך 400 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש דצמבר בשנת 2024.

כיצד מתבצע התהליך של צביעת תקרה בבית?

לא בטוחים איך צובעים תקרה? הנה מדריך שיעזור לכם להבין מה השלבים בעת תהליך של צביעת תקרה, משלב ההכנה של השטח ועד לשלב הצביעה עצמו:

  1. פינוי השטח באופן ייסודי: היות והצבע שבעזרתו אנו צובעים את התקרה עתיד לטפטף למטה, נדרש להזיז את הרהיטים, את מכשירי החשמל וכל מה שנמצא בבית, מהאזור בו אנו מתכננים לצבוע. 

  2. פריסת עיתונים וניילונים על הרצפה: לצורך שמירה על הניקיון, נרצה כמובן להגן גם על רצפת החדר מפני כתמי צבע ולכלוך בעזרת ניילונים או עיתונים.

  3. הכנת התקרה לקראת הצביעה: בשלב זה נגרד באמצעות שפכטל את האזורים בהם הצבע הישן מתקלף וזאת על מנת לאפשר לצבע החדש להיקלט על גבי הקיר בצורה טובה. במידה וזיהינו אזורים הדורשים מילוי, נאטום אותם לפני הצביעה בחומר ייעודי. חשוב להקפיד להפריד בין התקרה אל הקירות הסמוכים על ידי הדבקת מסקינג טייפ בנקודות המפגש והפינות.

  4. מתחילים לצבוע את התקרה: הצביעה ברוב המקרים תתבצע באמצעות מכשיר המכונה רולר, כאשר בעקבות גובהה של התקרה, נרצה לחברו אל מקל ארוך שיקל עלינו את ההגעה אל התקרה מבלי להשתמש בסולם שמסרבל את תהליך הצביעה.

  5. צביעת הפינות והקצוות: לאחר שסיימנו את החלק המרכזי של צביעת התקרה, נבצע צביעה לאזורים שדורשים עבודה עדינה יותר. בדרך כלל באזורים אלו, נעדיף להשתמש במברשת ולא בהכרח ברולר.

  6. צביעת שכבה נוספת: ברוב המקרים, על מנת לקבל תוצאה מושלמת ואחידה, נרצה לבצע "יד" נוספת, כלומר לצבוע שכבה שניה לאחר מספר שעות מהצביעה הראשונה כאשר הצבע כבר התבייש.

צביעת תקרה לאחר רטיבות:

ראשית חשוב לציין, במידה וגיליתם רטיבות בתקרה, חשוב מאוד לפני צביעת התקרה לטפל במקור הרטיבות ולדאוג לכך שהתקרה תהיה יבשה באופן מוחלט. לאחר שהתקרה יבשה לגמרי, נדרש להסיר את האזורים בהם שכבת הצבע מתפוררת ומתקלפת על ידי שיוף האזור עם שפכטל ולאחר מכן להתחיל בתהליך הצביעה כפי שהסברנו קודם לכן.

צביעת תקרה עם רולר

שאלות ותשובות בנושא צביעת תקרות

למה התקרה שלי מתקלפת?

תקרה מתקלפת בעיקר כאשר יש רטיבות, זה יכול להיות בחדרי אמבטיה בגלל האדים או בגלל חדירת נוזלים.


מדוע צובעים תקרות בסיד?

צבע הסיד מעט פחות חלק מצבע רגיל, לכן לא משתמשים בו בקירות, לעומת זאת שימוש בתקרה מקובל, הוא נותן שני אלמנטים במקביל, גם מונע עובש והצטברות לחות וגם צובע, נפוץ בצביעה במטבחים ובחדרים רטובים.


מה צריך לעשות כאשר יש רטיבות בתקרה?

ראשית, יש לאתר את מקור הרטיבות, אם לא פותרים את שורש הבעיה היא תמשיך לחזור. שנית, יש לקלף את שכבת הצבע עד שמגיעים ליסוד ולאחר מכן לעשות שפכטל, למרוח בונדרול ואז לצבוע בצבע סיד או אקרילי.


באיזה צבע צובעים תקרה בחדר אמבטיה?

במסגרת צביעת חדר אמבטיה ישנן כמה אפשרויות לצביעת תקרות בחדרי אמבטיה, בגלל שידוע מראש שיש לחות בחדר וסבירות גבוה לרטיבות ועובש בתקרה. מה עושים? האופציה הבסיסית היא פשוט לצבוע בסיד. האופציה השניה היא למרוח בונדרול ואז לצבוע באקרינול, שזה צבע אקרילי עמיד בפני מים.


איך צובעים תקרת גבס?

על מנת לצבוע תקרת גבס יש להשתמש קודם בחומר מקשר אשר נקרא בונדרול. לאחר שכבה נכבדת ממנו ניתן לצבוע בכל צבע. אם מדובר על צביעת תקרת גבס ירוק בחדרי אמבטיה למשל. מומלץ להשתמש בצבע אקרילי.



בצעו השוואת מחירים מהירה!
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
או בטלפון: 077-6052900

צביעת תקרה בסיד או צבע אקרילי?

מתלבטים באיזה סוג צבע כדאי לצבוע את התקרה? רוב הצבעים ובעלי המקצוע אשר מספקים שירות של צביעת התקרה, בוחרים לצבוע תקרה באמצעות סיד וזאת מאחר שהשטח של התקרה נחשב לשטח חם יותר מאשר הקירות של הבית.

במצב כזה, נעדיף את צבע הסיד שנחשב לחומר נושם. בניגוד לקירות הבית בהם בדרך כלל קיימת העדפה לשימוש בצבע האקרילי, בתקרה נעדיף לבחור בסיד. זכרו שבמידה והצבע הקיים כעת על התקרה הוא צבע אקרילי, ייתכן ותצטרכו לצבוע אותה מחדש בצבע אקרילי.

סיוד תקרה - כמה זה צפוי לעלות?

צבע הסיד נחשב לצבע זול יותר מהצבע האקרילי ובדרך כלל מחירו של האקרילי יקר פי 2 מהסיד. מחיר סיוד תקרה נע בדרך כלל בטווח שבין 12 ל-26 ש"ח למטר רבוע. במהלך סיוד תקרה, נהוג להשתמש בפוליסיד (טמבור), סופר סיד או היפר סיד מאחר ומדובר בצבעים נושמים יותר אשר מתאימים לתקרה מאחר והחום בבית עולה כלפי מעלה, כפי שהסברנו בפיסקה הקודמת, ולכן באמצעות סיד איכותי ניצור מצב בו יש כמה שפחות לחות.

 

נציין בהזדמנות זו כי סיוד תקרות עשוי להיות מלכלך הרבה יותר מאשר האלטרנטיבה של הצבע האקרילי אך מאחר ומדובר בתקרה, אין מה לחשוש כי אנו לא באים במגע איתה במהלך היום, בניגוד לקירות הבית למשל.

עשה זאת בעצמך - האם כדאי לצבוע תקרה לבד?

ניתן לבצע צביעה של הדירה באופן עצמאי כמובן ולחסוך את העלויות אך חשוב להבין שמדובר בפעולה קשה מבחינה פיזית אשר מצריכה מאמץ רב. בנוסף, צבעי מקצועי מביא איתו כלים אשר מתאימים לעבודה מסוג זה ויודע בדיוק איך לצבוע את התקרה כך שלא ישארו כתמים על גבי הקירות הסמוכים או באזורים אחרים בבית. גם מצבה של התקרה הוא קריטי, לא נמליץ לכם לנסות לבצע צביעה של תקרה ישנה עם עובש או קילופים באופן עצמאי מאחר והפעולות המקדימות לתהליך הצביעה עשויות להיות מכריעות ולהשפיע על כל הנראות.