צביעה בהתזה
- מתי נשתמש בצביעה בהתזה?
- מתי צביעת בהתזה לא מומלצת?
- האם כדאי לעשות צביעה בהתזה? (יתרונות וחסרונות)
- מתי נצטרך לבצע צביעה בהתזה?
- עם איזה כלי מתבצעת צביעה בהתזה?
- בחירת צבע לצביעה בהתזה
- איך מתבצעת צביעה בהתזה מקצועית שלב אחר שלב?
- כמה עולה צביעת בהתזה?
- מצאו צבעי מומלץ לצביעה בהתזה עם טופ שיפוצים
- דגשים לצביעה בהתזה על סוגי החומר השונים
- צביעה בהתזה עשה זאת בעצמך
כל מה שתצטרכו לדעת על צביעה בהתזה תוכלו למצוא כאן החל מאיך היא מתבצעת, מתי, איזה סוג צבע מתאים לאיזה סוג משטח ועוד. תוכלו לראות גם מה המחיר של צביעה מקצועית וגם מדריך עשה זאת בעצמך להרפתקניים מביניכם.
מתי נשתמש בצביעה בהתזה?
צביעה בהתזה נעשה בכמה מקרים:
- צביעת קירות בהתזה: אחד השימושים הנפוצים ביותר לצביעה בהתזה הוא כאשר אנחנו עושים צביעה חיצונית לבית או לבניין במטרה לחדש אותו בין אם על מנת לשפר את הנראות החיצונית ובין אם זה על מנת להשביח את הנכס לפני מכירה. במקרה הזה נצבע את הקירות החיצוניים.
- צביעת חדר מדרגות: שימוש נפוץ נוסף שעושים בצביעה בהתזה הוא צביעה של חדר המדרגות. גם במקרה הזה את הצביעה נעשה כשחדר המדרגות מתחיל להיראות מיושן והצבע מתחיל להתקלף.
- צביעת אלומיניום וברזל: שימוש נוסף ושונה של צביעה בהתזה היא צביעה של מתכות: מעקות, סורגים, רכבים, חלונות (רק לציין חלק). היתרון במקרה הזה הוא תוצאה של צביעה בלי שום מרקם גרגירי.
- צביעה של ארונות המטבח: אם אתם מעוניינים לחדש את ארונות המטבח שלכם ובחרתם בצביעה ולא בציפוי כלשהו כמו טפט ניתן לצבוע את ארונות המטבח בהתזה. בניגוד לצביעה של קירות חיצוניים או חדר מדרגות במקרה הזה נשתמש בקומפרסור קטן לצורך העבודה.
מתי צביעת בהתזה לא מומלצת?
צביעה בהתזה היא מאוד מפוזרת והיא לא מומלצת במקרה של צביעה של הקירות הפנימיים בבית. הסיבה לכך היא כי צריך לכסות ולעטוף את כל הרהיטים והחלונות שמסביב בצורת יותר טובה וזה למעשה גורם להרבה יותר עבודה לעומת התועלת. לכן עדיין כשצובעים דירה עדיף לעשות זאת באמצעות רולר ומברשת.
האם כדאי לעשות צביעה בהתזה? (יתרונות וחסרונות)
היתרון המרכזי של צביעה בהתזה הוא שהתוצאה הסופית של העבודה יוצאת מאוד חלקה. בלי סיבים או גרגירים שהרבה פעמים נשארים אחרי צביעה ברולר או מברשת. בנוסף ניתן לכסות שטח הרבה יותר גדול בצורה אחידה ומדוייקת יותר ועם גימור יותר טוב.
החיסרון המרכזי של צביעה בהתזה הוא העובדה שהיא מתיזה לכל עבר ולכן צריך לכסות את כל מה שמסביבה על מנת למנוע ממנו להתמלא בצבע. בנוסף המכשירים שמשתמשים בהם לצורך הם יותר מורכבים ביחד שני החסרונות האלה גורמים למחיר הגבוה יותר. לא רק זה גם צביעה בהתזה מבזבזת הרבה יותר צבע וזה גם משפיע על המחיר הגבוה יותר.
יתרונות של צביעה בהתזה | חסרונות של צביעה בהתזה |
מכסה שטח גדול | מתיז על הרבה דברים |
גימור יותר אחיד | בזבוז של הרבה צבע ומחיר גבוה |
מתי נצטרך לבצע צביעה בהתזה?
צביעה בהתזה נבצע כשהמשטח שלנו נראה ישן והצבע מתחיל להתקלף. זה נכון גם במקרה עבודות קטנות כמו מעקות או סורגים וגם במקרה של עבודות גדולות יותר כמו קירות חיצוניים. חשוב להגיד שאם הקירות החיצוניים נראים סדוקים יכול להיות שיש בעיה עמוקה יותר של איטום או נזילה ובמקרה הזה הצבע לא יפתור אותה. אם זה החשד תצטרכו להזמין מאתר נזילות ולאחר מכן בדרך כלל קבלן איטום.
עם איזה כלי מתבצעת צביעה בהתזה?
צביעה בהתזה מבצעים עם אחד משני סוגים המכשירים:
- קומפרסור: קומפרסור הוא מכשיר קטן שמתיז את הצבע באמצעות לחץ אוויר. הוא לא מאוד חזק ולכן הוא מתאים לעבודות קטנות יותר כמו ארונות מטבח או מעקה. צביעה בהתזה עם קומפרסור עושים עם צבע דו שכבתי על בסיס שמן או אפוקסי.
- איירלס: כמו ששמו מרמז, צביעה איירלס (airless = חסר אוויר) לא מבוססת על לחץ אוויר אלא על חשמל. הוא הרבה יותר חזק מאשר קומפרסור והוא מיועד לכסות משטחים גדולים מאוד מהר כמו למשל קירות חיצוניים. צביעה באיירלס משתמשת בצבע אקרילי.
מה בודקים? | צביעה בקומפרסור | צביעה באיירלס |
דוגמאות למתי נשתמש | מעקות, חלונות, רהיטים, ארונות מטבח | קירות חיצוניים וגגות |
סוג צבע מומלץ | צבע שמן או אפוקסי | צבע אקרילי |
בחירת צבע לצביעה בהתזה
כשבוחרים צבע לצביעה בהתזה יש כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם:
- בפנים או בחוץ: אם הצביעה מתבצעת בחוץ כמו במקרה של קירות חיצוניים או מעקות חוץ כדאי לבחור צבע כהה יותר מפני שזמן הדהייה שלו יהיה ארוך יותר. בנוסף ניתן לבחור בצבעים מבריקים שמספקים שכבת הגנה נוספת.
- על איזה חומר צובעים: על חלק מהחומרים ניתן לצבוע ישירות ועל חלק מהחומרים נצטרך לצבוע עם צבע יסוד ייעודי.
- למה אנחנו צובעים: צביעה יכולה לספק כמה מטרות. האם המטרה היא רק שיפור הנראות? אולי אקוסטיקה או מניעת שריפה? אם יש לכם מטרה כזו או אחרת חשוב לקחת צבע מתאים.
איך מתבצעת צביעה בהתזה מקצועית שלב אחר שלב?
צביעה בהתזה של קירות חיצוניים מתבצעת בשלבים הבאים:
- כיסוי השטח: השלב הראשון שהצבעי או קבלן הצבע צריך לעשות הוא כיסוי כל השטח שיכול "להיפגע" מהצבע. צמחים, משקופים, דלתות, חלונות, מרפסות - כל דבר שיכול להיפגע מההתזה. אם יש עצים גבוהים מאוד או אזור עם הרבה צמחים יכול להיות שתצטרכו להזמין גנן לגיזום לפני שהצבעי יוכל להתחיל את העבודה.
- הכנת האזור: לרוב צביעה בהתזה של קירות חיצוניים תהיה במקרה של קירות סדוקים. לכן לפני תחילת העבודה חשוב להכין את השטיח ולנקות את האזור עם גרניק. הניקוי הראשוני נועד להוציא אבק וגרגירים שימנעו מהצבע להיתפס בצורה טובה.
- התייבשות: לאחר הניקיון עם הגרניק חשוב לתת לקיר להתייבש לגמרי לפני שמתחילים עם התזת הצבע. גם מים, כמו אבק, ימנעו מהצבע להיתפס ולכן חשוב לוודא שהקיר מתייבש עד הסוף.
- דילול הצבע: השלב הבא שצריך לבצע הוא דילול של הצבע האקרילי. מומלץ לדלל את הצבע עם 10% - 15% מים על מנת לוודא שהוא יוכל לעבור דרך האקדח בקלות.
- הצביעה: כמו שהשם מרמז הצביעה מתבצעת באמצעות התזה על השטח הרצוי. חשוב לעבור על כל משטח מספר פעמים על מנת לוודא שהגימור אכן חלק ואחיד ולא מזכיר את הקיר הסדוק והישן שהיה לכם לפני תחילת העבודה.
- נקודת חשמל: בין אם הצורך שלכם הוא צביעה בהתזה עם קומפרסור ובין אם באיירלס בכל מקרה תצטרכו לוודא שיש גישה לנקודת חשמל.
כמה עולה צביעת בהתזה?
מחיר צביעה בהתזה נע בין 350 - 500 ש"ח לקומה של חדר מדרגות, 60 - 70 ש"ח למטר של צביעת קיר חיצוני ובין 9,000 - 10,000 ש"ח לצביעה של ארונות מטבח מפורמייקה. המחיר משתנה בהתאם למספר גורמים לכן הבאנו לכם טווחי מחירים נוספים:
מחירון צביעה בהתזה
כמה עולה צביעת חדר מדרגות לקומה?
|
350 - 500 ש"ח |
כמה עולה צביעת קיר חיצוני למטר?
|
60 - 70 ש"ח |
כמה עולה צביעת ארונות מטבח מפורמייקה?
|
9,000 - 10,000 ש"ח |
כמה עולה צביעת חלונות בהתזה?
|
500 - 600 ש"ח |
כמה עולה צביעת מעקה בודד?
|
1,000 - 2,000 ש"ח |
מה המחיר של צביעת סורגים?
|
350 - 400 ש"ח |
הדפס מחירון
- המחירים המוצגים במחירון אינם כוללים מע"מ.
- המחירון מעודכן לחודש אוקטובר בשנת 2024.
מצאו צבעי מומלץ לצביעה בהתזה עם טופ שיפוצים
המשימה שלנו בטופ שיפוצים היא לוודא שכל בעייה שקשורה בשיפוצים, או ספציפית בצבע במקרה הזה, תוכלו לפתור בקלות בצורה הטובה ביותר. בגלל זה חשוב לנו להסביר לכם על ההבדלים בין השיטות של צביעה בהתזה, איך היא מתבצעת וכמובן מה המחיר שלה.
בנוסף חשוב לנו לוודא שגם תוכלו למצוא את הצבעי הטוב ביותר, והדרך הטובה ביותר היא למעשה לדבר עם מספר צבעים ולראות את הצעות המחיר ורמת המומחיות שלהם. התקשרו או השאירו פרטים בטופס וקבלו עד 3 הצעות מחיר מבצעים בעיר שלכם על מנת למצוא צבעי מומלץ.
דגשים לצביעה בהתזה על סוגי החומר השונים
- עץ: נתחיל מהפשוט ביותר. אם אתם רוצים לבצע צביעה בהתזה על רהיטי עץ צריך להשתמש בצבעים דו רכיביים. בנוסף לכך צריך צבע יסוד ושפשופים בכל השכבות על מנות להגיע למרקם החלק.
- מתכת: כשצובעים מתכות בהתזה מומלץ להשתמש בצבע יסוד אפוקסי דו רכיבי וצבע עליון אקרילי דו רכיבי. הצביעה נועדת על מנת למנוע חמצון וחלודה.
- אלומיניום: כשבוחרים צבע לצביעה בהתזה על אלומיניום כדאי לבחור צבע בגימור דק וגם בעל התייבשות מהירה. הסיבה לכך היא כי במידה ותרצו לצבוע חלון אלומיניום או גדר לא תרצו שהם יתקעו. מומלץ לבצע את הצביעה עם צבעים דו רכיביים. אם המשטח נבצע בעבר בצביעה בתנור אין צורך בצבע יסוד, אך אם לא אז כן צריך צבע יסוד.
צביעה בהתזה עשה זאת בעצמך
למי מכם שרוצה לנסות צביעה בהתזה בעצמכם לפעמים העבודה יכולה להיות פשוטה ולפעמים היא יכול להיות קצת יותר מורכבת כמו מבצע צבאי (אבל מעט פחות). הנה המדריך:
- בחירת התחמושת: השלב הראשון הוא בחירת התחמושת הרצויה. בהתאם למשטח שתצטרכו לצבוע. כמו בקניית תחמושת למבצע גם פה - ככל שתקנו צבע יותר איכותי ומתאים כך הוא יחזיק לאורך זמן רב יותר.
- בחירת כלי הנשק: השלב הבא הוא בחירת כלי הנשק המתאים לעבודה. במקרה של עבודות קטנות או בינוניות כמו מעקות או חלונות כדאי לבחור בקומפרסור; במקרה של עבודה גדולה יותר כדאי לבחור באיירלס.
- הכנת השטח מבצע: זה שלב מיפוי השטח הבנת המכשולים והכנת נ.צ חשובים. כלומר ניקוי השטח הדרוש והמתנה עד להתייבשות.
- עבודה יסודית: כשוצבעים בהתזה חשוב לעבוד ביסודיות ולעבור על המשטחים כמה פעמים על מנת להגיע לתוצאה חלקה. אם נקביל את זה לאנלוגיית המבצע צבאי נוכל לקרוא לזה וידוא הריגה.