סתימת חור בקיר
קראו מתי צריך לסתום חורים, אילו מהם אכן ניתן לסתום, כיצד זה מתבצע, כמה זה עולה וגם איך תוכלו לאתר את בעל המקצוע המתאים לשם כך.
מתי צריך לסתום חורים בקיר?
סתימת חור בקיר יכולה לנבוע עקב קיבוע של מסמרים במקומות לא מתאימים, בעת סיום חוזה שכירות וגם במקרים בהם הנראות פשוט לא אסתטית
- כשהחורים אינם אסתטיים - לא פעם נכנסים דיירים חדשים לנכסים בהם קיימים חורים במקומות משתנים וזה בהחלט יכול להוריד מאסתטיקת הבית. במידה ואתם השוכרים, תוכלו לבקש מבעל הבית שיזמין צבעי לסתימת החורים שבקיר.
- כשבוצעה טעות - קדחתם חור בקיר במקום מוטעה משחשבתם? גם במקרה כזה ניתן להביא לסתימת חור בקיר ע"י שימוש בחומרי איטום.
- בתום תקופת שכירות - חוזה השכירות הגיע לסיומו ואתם מצדכם עוברים הלאה? דאגו לאטום חורים בקיר שקדחתם ע"מ להותיר את הנכס בדיוק כפי שקיבלתם אותו בהתחלה. שימו לב שבמידה ואתם מתנערים מאחריות זו - בעל הבית עשוי להזמין בעל מקצוע לסתימת החורים בקיר ולקזז את עלות השירות מצ'ק הביטחון שנתתם לו בחתימת החוזה.
- למנוע מזיקים - לעתים חורים בקירות נוצרים בגלל חדירה של מזיקים לבית כמו טרמיטים, נמלים ועכברים. גם במקרה כזה חשוב להקפיד על איטום של חורים אלו כדי למנוע יציאה של המזיקים או כניסה חוזרת שלהם לאזור.
- חור בקיר בטון - במקרים בהם מדובר על חור רציני שעובר בין הקיר הפנימי לחיצוני של הבית, בהחלט מומלץ לסתום אותו היות והוא פוגע בהגנה שלכם מחדירות רוחות וקור בחורף וגם מאפשר למזיקים לחדור לביתכם. חורים כאלו נוצרים בעיקר לצורך העברת צינורות של מזגנים אל המנוע המצוי מחוץ למבנה.
אילו חורים ניתן לסתום בקיר?
- סתימת חור גדול בקיר בטון - קירות בטון הם בד"כ אלו הנחשבים לקירות חוץ ולעתים נוצרים בהם חורים לצורך התקנת מזגנים. במקרים בהם רוצים לשנות את מיקום המזגן או לחילופין להסיר את המזגן לצמיתות (אנחנו יודעים, מטורף) יש צורך רציני בסתימת חור המזגן שבקיר. הסיבה לכך היא כי אם לא תעשו כן - יחדור לביתכם קור מבחוץ בעונת החורף וגם לא מעט מזיקים.
- סתימת חור קטן בקיר - מדובר במקרה הנפוץ ביותר שבו שיפוצניקים וצבעים נתקלים בו. החורים הקטנים בקיר נוצרים לרוב ממסמרים ודיבלים, דבר שמצריך איטום של החורים הנ"ל כדי להעלים כל זכר קודם אליהם.
- תיקון חור בקיר גבס - לעתים קירות גבס עלולים להיהרס ע"י פגיעה בעוצמה מסויימת בהם, דבר הגורם להופעת חורים. דעו שגם חורים כאלו ניתן לתקן.
- סתימת חור גדול בקיר בטון - קיימים גם מקרים בהם קיר הבטון נהרס בגלל הזנחה והיעדר שכבת איטום תקינה באזורים ספיציפיים. במקרה כזה יהיה צורך ביישום חומר איטום קשיח ועמיד כדי למקסם את יכולת הבידוד של השטח הפנימי של הבית מבחוץ.
כיצד מתבצעת סתימת חורים גדולים בקיר?
סתימת חורים גדולים בקיר נחשבת מורכבת יותר ואופן הביצוע גם תלוי בסוג הקיר : גבס או בטון.
- סתימת חור גדול בקיר בטון - אם מדובר בקיר עשוי בטון, ההמלצה היא למלא אותו במלט או בבטון במידה והמלט נבחר לסתימת החור בקיר, מומלץ ליישם מעליו שכבה של חומר שמטרתו לחזק את חומר. (נקרא גם "קליסימו")
- סתימת חור גדול בקיר גבס - סתימת חורים בקיר גבס נחשבת למורכבת יותר היות ומדובר בקיר חלול. לכן במקרה כזה יהיה על בעל המקצוע קודם להבריג חתיכת עץ או ברזל לתוך החור, מעליו להדביק פיסת לוח גבס ובסיום למרוח חומר שפכטל לאיטום על שוליי לוח הגבס.
באילו חומרים ניתן להשתמש לסתימת חור בקיר?
ישנם מספר חומרים שניתן לסתום בעזרתם חורים בקיר כשהמשתנה המרכזי ביניהם הוא המחיר וסוג החור והקיר.
- לוח גבס/ טלאי גבס - שני החומרים הללו מתאימים בעיקר לקירות גבס או לצורך תיקון חור בקיר בלוקים פנימי בבית. את הטלאים ניתן ליישם בקלות רבה על חורים אך השימוש בלוח גבס מצריך בעל מקצוע מיומן, שכן מדובר בעבודה מורכבת יותר.
- טיח גבס - גם שיטה זו מתאימה לתיקון חורים בקירות גבס ועבור קירות פנימיים שעשויים מבלוקים. מדובר בשיטה הקלה והזולה ביותר.
- קצף פוליאוריתן - מדובר בחומר שביישום שלו על החור הוא מתנפח ומתקשה. הוא מתאים בעיקר עבור סתימת חורים גדולים בקיר, כמו סתימת חור מזגן בקיר, לצורך תיקון חור גדול בקיר בלוקים ואף בבטון.
- בטון - שימוש בבטון כחומר לאיטום הקיר מחורים נחשב ליעיל והעמיד ביותר עבור (Wait for it..) - חורים בקירות בטון. הוא עוצמתי, עמיד מאוד אך גם די יקר.
מה מחיר סתימת חור בקיר?
מחיר סתימת חורים בקיר עשוי לעלות בין 150 - 250 ש"ח עבור תיקון חור בקיר גבס ולהתייקר גם ל- 280 - 850 ש"ח במידה ומדובר על קירות בלוקים ובטון. קחו בחשבון שטווחי המחיר נקבעים על סמך נפח החור והעומק שלו (ככל שמדובר בחור גדול יותר, כך המחיר גבוה יותר) וגם בהתאם לסוג חומר המשמש לסתימת החור בקיר.
מחיר ממוצע לתיקון חור בקיר גבס: 200 ₪
טווח מחיר גבוה 250 ₪
טווח מחיר נמוך 150 ₪
מי אחראי לבצע סתימת חור בקיר?
הכל נגזר מעומק ומימדי החור בקיר: במידה ומדובר על חור קטן שנוצר עקב מסמר או דיבל, ניתן להיעזר לשם כך בצבעי. במידה ומדובר בחור שממש חוצה בין קירות או כזה שגרם לנזק משמעותי בקיר, יהיה עליכם להיעזר בקבלן איטום, שכן במקרה כזה זה עשוי להעיד על הרס לשכבת האיטום שרק הוא יכול לפתור.
סתימת חורים בקיר - רק דרך טופ שיפוצים
בין אם מצויים בקירות הבית שלכם חורים גדולים או קטנים, דעו שזה לא משנה כי דרך פורטל טופ שיפוצים תוכלו למצוע בעלי מקצוע מתאימים לשני המקרים. השאירו פרטים בטופס המצורף וקבלו עוד היום ובחינם עד 3 בעלי מקצוע לצורך סתימת חורים בקירות שלכם ושימו סוף למראה העגום.
סתימת חורים בקיר עם משחת שיניים: כדאי או לוותר?
סתימת חורים בקיר עם משחת שיניים היא דרך זולה שיכולה לעבוד באופן חלקי למי שלא מעוניין להשקיע. חשוב להבהיר שהדבר עשוי לסייע במקרים של חורים שטחיים בלבד, שכן, בעבור חורים עמוקים בקיר מריחת משחת שיניים לא תסייע כלל. להלן שלבי הביצוע:
- חומרים דרושים - משחת שיניים לבנה הכי בסיסית, מברשת שיניים וחבילת קלפים.
- שמים מעט משחה על המברשת וממלאים את החור הרצוי ולאחר מכן יש לעבור על השטח עם קלף כדי להחליק את החור.
- מניחים למשחה להתייבש למשך 24 שעות. במידה והשכבה שהתייבשה אינה מספקת, ניתן למרוח שכבה נוספת ולהמתין 24 שעות נוספות.
- במידה ומדובר בקיר לבן, השלב הבא אינו רלוונטי לכם אך במידה ומדובר בקיר בצבע אחר, קחו בחשבון שתצטרכו לצבוע אותו.
סתימת חורים באופן עצמאי
במידה ואתם מעוניינים לחסוך על הגעת בעל מקצוע כי ביכולתכם לסתום חורים בקיר בעצמכם, דעו שזה כרוך בכמה שלבים הכוללים שיוף, הכנת חומר לאיטום ויישום עם שפכטל.
- החומרים להם תזדקקו: חומר איטום, שפכטל, נייר זכוכית, מתלית נקייה
- שיוף - קחו נייר זכוכית ושייפו את אזור החורים שברצונכם לאטום. מומלץ בבתנועות סיבוביות.
- ניקוי - כעת יהיה עליכם לנקות את שאריות האבק שנוצרו בגלל השיוף. תוכלו לעשות זאת בעזרת מתלית לחה.
- הכנת חומר האיטום - לאחר מכן יהיה עליכם לערבב 3 כוסות חומר איטום עם כוס מים אחת (ההוראות עשויות להשתנות בין חומר איטום אחד לאחר). ערבבו עד למרקם חלק ללא גושים.
- סתימת החורים שבקיר - כעת יעיה עליכם להיעזר בשפכטל ולאסוף מעט מחומר האיטום שיצרתם ופשוט למרוח בצורה ישרה שכבה דקה.
- מריחת שכבה שניה - יהיה עליכם תחילה להמתין 24 שעות ורק לאחר מכן ליישם שכבה שנייה באזור שכבר מרחתם בחומר האיטום. קחו בחשבון שאם לא תמתינו ותמרחו שכבה שניה - עלולים להיווצר לכם סדקים, מה שיאלץ אתכם לתקן גם את הסדקים שנוצרו בקיר.
- שיוף - לאחר ששתי השכבות התייבשו, יהיה עליכם לשייף את שאריות החומר עם נייר זכוכית, לנקות את האבק ולצבוע.