הרחבת בית
כאן בפורטל טופ שיפוצים תוכלו לקבל את כל המידע הנחוץ לכם אודות הרחבת בית פרטי. החל מעלויות ועד למידע לגבי החוק. כמו כן, תוכלו למצוא דרך 'טופ שיפוצים' קבלנים המבצעים הרחבת בתים ולבצע בינהם השוואת מחירים.
הרחבת בית קרקע פרטי - השלבים
השלב הראשוני הוא לדאוג להיתר בנייה, כאשר התהליך מתחיל בבדיקה של מהנדס מבנים או אדריכל, הוא בעצם ימליץ לכם על פי המבנה הקיים לאיזה גודל תוכלו להגיע וייתן את ייעוצו מבחינת הגודל המקסימלי שיאשרו לכם בוועדה. לאחר קבלת האישור ממהנדס יש להגיש אותו אל הוועדה לתכנון מקומי ובנוסף אישור שהנכם בעלי הנכס עצמו (נוסח טאבו). לאחר קבלת האישור מהוועדה, הגיע הזמן לתכנן את השיפוץ עצמו עם תוכניות של אדריכל ומעצב פנים ולסגור עם קבלן מבצע לבנייה ולשיפוץ הפנימי שלאחרייה.
מהן העלויות להרחבת בית?
המחיר בעבור הרחבה של בית קיים נע בין 4,500 - 5,000 שקלים למטר מרובע ובתוספת עלות שיפוץ בית מוערכת של כ-1,200 עד 1,700 ש"ח. המחירים אינם כוללים ייעוץ ותהליך האישורים מול הוועדה לתכנון והבניה ולא כוללים תשלום למעצב פנים, אדריכל או מהנדס. כמו כן המחירים מתייחסים לבנייה ברמת סטנדרט בלבד וכוללים חומרים.
מחיר ממוצע למטר: 6200 ₪
טווח מחיר גבוה 6700 ₪
טווח מחיר נמוך 5700 ₪
- למידע על מחירי הרחבת דירה - עברו לכאן.
- לקבלת מידע על שיפוץ דירה הכל כלול.
מה אומר החוק להרחבת בית פרטי?
כפי שהסברנו בחלק הראשון בעמוד, יש לקבל אישור מהוועדה לתכנון ובנייה, החוק מחייב אתכם להגיש בקשה ולקבל היתר הרחבה לאחר מכן. בבקשת ההיתר שאתם צריכים להגיש על ידי המהנדס או האדריכל יש לציין את הפרטים הבאים:
- מאיזה סוג חומר תרחיבו? בין אם זה בלוקים ובטון, בניה טרומית או בניה קלה. את מחירי בניה קלה תוכלו לראות כאן.
- גודל ההרחבה עצמה: יש לציין באחוזים את אחוז הבניה הנוספת בתוך המסמך.
- רישום הרחבה: יש לרשום את ההרחבה בטאבו. מומלץ להתלוות לתהליך באיש מקצוע המתמחה לכך, לרבות עורך דין. ראשית תצטרכו להוציא את נוסח הטאבו העדכני שלכם - מכאן.
- חתימת השכנים: בכל בנייה אשר מתבצעת מחוץ לבית (לא שיפוץ פנימי), יש לקבל אישור מהשכנים לשם כך. במידה וקיימת התנגדות, על השכנים לתת את הסיבה לכך ורק במידה והיא אכן מהותית ידונו על כך.
* במידה וקיימות הקלות יש להגיש אותן, את נוסח הטאבו ואת התוכניות החדשות כולל אישור המהנדס אל הוועדה לתכנון מקומי (על פי היישוב בו נמצא הנכס), מומלץ בסיום התהליך לבצע בדק בית מקיף.
אולי יעניין אותך גם:
מה צריך לבדוק לפני שמגדילים בית ישן?
הרחבת בית פרטי ישן לרבות בית קרקע תחייב אתכם לבדוק את היסודות של המבנה בעיקר במידה ותרצו תוספת קומה, יסודות חלשים יחייבו אתכם בחיזוק ותקבלו את ההודעה על כך כבר מהמהנדס. בשלב זה מומלץ לקבל גם הצעת מחיר לחיזוק הבית על מנת לדעת שאתם אכן עומדים בתקציבים ובמחירים. כמובן שיש לבדוק צנרות מים וביוב שאכן תקינות ואין צורך להחליפם ובנוסף את ארון החשמל והתשתית אם היא מספיק חזקה לספק חשמל לקומה נוספת או חדר נוסף בבית. לפני שאתם מחליטים להתקדם לשלבים הבאים, בדקו לאחר קבלת הייעוץ מהמהנדס כמה יעלה לכם הרחבה ושיפוץ של כלל המערכות והשטח הנוסף.